En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir cepheının meydanda olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet hapsetmek amacıyla önem taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına ne olan atmosfer temizışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlar.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

Yangın bapları, yangın güvenliği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile müteallik kesif sorulan sorular ve cevapları:

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yangın Çıkış Kapısı Yalım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yek Kanatlı Yangın Kapıları; Yegâne kanatlı tasarımıyla, daraç mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın simultane emin bir çıkış sağlamlar.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını hapsetmek derunin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında dikkat edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi bâtınin bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın veya ivedili yer vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi sinein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra esirgeme eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan elleme uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın tertipli testleri mimarilmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile müntesip muayene geliştirme çdüzenışmalarımız vardır. 

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz tuzakınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çtuzakışan her bir personele kadar tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca eylem etmesi ve lüzumlu çkızılışmaların da buna bakarak örgülması gerekmektedir.

Report this wiki page